Tájékoztató

Tisztelt Koncesszió Gyakorló!

Tájékoztatjuk, hogy a Nemzeti Dohányboltok számára az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság (a továbbiakban: ND Nonprofit Zrt.) 2014. 11. 12-től elindította a Dohánybolt Portál oldalát.

Az ND Nonprofit Zrt. ezzel a kezdeményezéssel egy olyan felületet kíván biztosítani a Nemzeti Dohányboltokat működtető Jogosultak és Gyakorlók számára, amely használatával támogathatja a Nemzeti Dohányboltok adminisztratív működését, forgalom- és készlet adatokhoz kapcsolódó önellenőrzését illetve a dohánytörvényben meghatározott termékkörre vonatkozó hiánybejelentését online elérhető felületet biztosítva.

Figyelem! A Dohánybolt Portálon elérhető információk csak az ND Nonprofit Zrt.-nél regisztrációköteles termékekre vonatkoznak.

A Nemzeti Dohányboltok üzemeltetői a következő funkciókat érhetik el:

• Bejelentések: Keresés az aktuális ND Nonprofit Zrt. központi cikktörzsben termékek beazonosításához vagy az ott meg nem található cikkekkel, árpontokkal kapcsolatos cikk-regisztrációs kérelmek indítása közvetlenül a Gyártó/Forgalomba hozó felé, korábbi bejelentések nyomon követése.

Lekérdezések: Az alkalmazott dohánybolti szoftveren keresztül az ND Nonprofit Zrt.-hez beküldött forgalmi-, valamint napi nyitókészlet adatok visszakérdezése illetve a beküldött nyitókészlet és mozgás adatok adatteljesség ellenőrzése.

Elérhető lekérdezések:

a)    Napi árbevétel lekérdezése, amely megmutatja, hogy adott napon/napokon milyen értékben lett lejelentve az ND Nonprofit Zrt. felé a dohánytermékek értékesítése.

b)    Készletforgalmi adatok lekérdezése, mely megmutatja, hogy az adott napi nyitókészlet és az adott napon generált összes készletmozgás kiadja-e a következő napi nyitókészletet.

c)    Napi nyitókészlet, amely megmutatja, hogy adott napon termékenként milyen nyitókészletek lettek lejelentve

A Dohánybolt Portál használatához a Nemzeti Dohánybolt készletnyilvántartó szoftverének tanúsítványa szükséges.

Amennyiben a készletnyilvántartó szoftveréhez a megfelelő tanúsítvány számítógépére már telepítve van, a Dohánybolt Portálra itt léphet be.