Megküldtük az EU azonosító kódjait! Keresse e-mail fiókjában!

Tájékoztatás egyedi azonosító kód kibocsátásáról

 

Tisztelt Dohánytermék-Kiskereskedő Partnerünk!

Mint ahogy már Ön előtt is ismert, a dohánytermék nyomonkövethetőségi rendszerének keretében 2019. május 20. napjától az EU-ban előállított, az uniós piacra vagy az unióbeli forgalomba hozatalra szánt cigaretta és vágott dohány csomagolási egységet egyedi azonosítóval kell ellátni annak érdekében, hogy mozgásukról nyilvántartást lehessen vezetni.  Ez az egyedi azonosító és az EU által meghatározott nyomonkövethetőségi rendszer lehetővé teszi a dohánytermékeknek a gyártótól kezdve egészen a kiskereskedelmi egységig (dohányboltig) történő nyomonkövetését.

 

Az EU rendelet értelmében a dohánytermékek nyomonkövethetősége érdekében nemcsak a dohánytermékeknek kell egyedi azonosítókóddal rendelkezniük, hanem minden nemzeti dohányboltot üzemeltető vállalkozásnak, mint gazdasági szereplőnek és minden nemzeti dohányboltnak, mint létesítménynek is. A Kormány kijelölése alapján az ND Nonprofit Zrt., mint Azonosítókibocsátó jogosult kiadni a dohányboltot üzemeltető vállalkozásoknak és a dohányboltoknak az azonosítót.

 

Tekintettel arra, hogy a fent hivatkozott azonosító kódok kiadására, illetve a kódhoz tartozó adatokban bekövetkezett változások átvezetésére vonatkozó kérelmét az ND Nonprofit Zrt. megkapta, tájékoztatjuk, hogy az adatai a Dohánytermék Azonosító Kibocsátó Rendszerben rögzítésre kerültek, a rendszer által kibocsátott EU gazdasági szereplő és EU létesítmény azonosító kódok 2019. május 16-án e-mail címére megküldésre kerültek. Ha még nem ismeri EU-s kódjait keresse a „Nemzeti Dohány (ND)” feladó által megküldött, 2019. május 16-án beérkezett e-mailek között!

 

Kérjük, hogy a levélben megküldött adatai helyességét szíveskedjen ellenőrizni és amennyiben eltérést észlel, úgy azt az Adatváltozás bejelentőlapon az ND Nonprofit Zrt. részére bejelenteni szíveskedjen. Az Adatváltozás bejelentőlap innen tölthető le.

 

 

Felhívjuk figyelmét, hogy 2019. május 20. napját követően az Országos Dohányboltellátó Kft.-től rendelni csak abban az esetben tud, ha az Ön vállalkozása rendelkezik ezen kódokkal. Kérjük, hogy az Országos Dohányboltellátó Kft. elektronikus megrendelési felületén megtalálható azonosító kódokat ellenőrizni szíveskedjen!