Dohányboltkereső használati leírása

Tisztelt felhasználó!

Az alábbi útmutatóval kívánunk segítségére lenni a www.nemzetidohany.hu oldalon működő online Dohányboltkereső alkalmazásunk használatához.

  • Indítsa el a keresést.

 

A kereső elindítható a főmenüben megtalálható „Dohányboltkereső” menüpontban a „Dohányboltkereső indítása” almenüpontra kattintva, valamint a főoldalon közvetlenül is indítható dohánybolt keresése város, vagy címadatok megadásával.

  • A Dohányboltkeresőbe belépve kezdő képként megjelenik Magyarország térképe, melyen zöld pöttyökben az adott területeken üzemelő dohányboltok száma látható. A térkép jobb és bal felső sarkában kereső sáv látható, melyek használatával tudja pontosítani a keresést. A következőkben ezen keresősávok működését mutatjuk be.

 

  • A képernyő jobb oldalán található mezőbe írhatja be a keresett település nevét (Budapest esetében a kerületet is). Már a név beírás közben a kereső mező alatti barna mezőbe feltűnnek a települések. Miután kiválasztotta az adott települést (kerületet), a barna színű mezőben láthatja a dohányboltok pontos címét és nyitva tartási idejét. Az oldalcsúszka segítségével ki tudja választani az Ön által keresett boltot.

 

  • A kiválasztást követően a térképen megjelenik az adott üzlet információs ablaka, melyen zöld pöttyel látható, ha az üzlet éppen nyitva tart, illetve a részletekben láthatja, hogy az adott boltnak milyen termékkör szerepel a Vámhatóság által kiadott működési engedélyében. (Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a működési engedélyben szereplő termékkör megléte nem jelenti azt, hogy az adott Nemzeti Dohányboltban ténylegesen kapható az adott termék vagy igénybe vehető az adott szolgáltatás. Ugyanis a Kiskereskedő azzal, hogy bejelenti a forgalmazott termékek körét még nem köteles ezen termékek árusítására, továbbá az Fdvtv. módosítása megszűntette korábban kötelező árusított termékek Vámhatóság irányába történő bejelentési kötelezettséget.)

 

  • Az „Útvonaltrevezés ide” gombra kattintva az alkalmazás átirányítja a Google Map-ra, ahol be tudja írni, hogy az adott üzlethez honnan kíván eljutni, milyen módon.

 

  • Ha már eleve olyan boltot szeretne keresni, ahol pl. újságot is lehet vásárolni, akkor a képernyő bal oldalán található keresőbe kattintson bele, és jelölje be, hogy a bolt legyen-e nyitva, ill. dohányterméken kívül mit szeretne vásárolni, és ezt követően a fenti módon a jobb oldali keresőbe írja be a település megnevezését, és folytassa a keresést.

  • Ha egyszerűen csak arra kíváncsi, hogy az ön közelében hol találhatóak dohányboltok, akkor akár a kereső sávok kitöltése nélkül a képernyő bal alsó sarkában található „+” és „–” gombok segítségével tudja nagyítani a térképet, ill. az egér segítségével mozgatni azt. Ahogy nagyítja a térképet, úgy válik egyre részletesebbé a boltok elhelyezkedése, és végül a kellő nagyításban már minden boltot láthat a pontos elhelyezkedésének megjelölésével.

 

  • A kiválasztott üzletre való kattintással szintén meg tudja nézni a részleteket, és el tudja készíteni az útvonaltervet is.

 

Reméljük hasznosnak találja Dohányboltkereső alkalmazásunkat.