04/2022. Tájékoztatás forgalmazási tilalommal érintett csökkentett mentoltartalmú termékek visszavásárlásáról
04/2022. Tájékoztatás forgalmazási tilalommal érintett csökkentett mentoltartalmú termékek visszavásárlásáról

Tisztelt Dohánytermék-kiskereskedő!

2022. január 19-én közzétett, 03/2022. számú „Tájékoztatás forgalmazási tilalommal érintett csökkentett mentoltartalmú termékekről” tárgyú tájékoztatásunkban felhívtuk a figyelmet többek között a csökkentett mentoltartalmú termékek forgalmazásának tilalmára, egyben a 2022. január 5-én kiadott tájékoztatás kiegészítéseként, a piaci szereplők és a Hatóság nyilvántartása alapján megjelöltünk konkrét termékeket, melyeket a forgalmazási tilalom érint.

Az érintett termékek piacról való kivezethetősége kapcsán a JTI Hungary Zrt. (a továbbiakban: Zrt.) tájékoztatást adott ki (2022. január 20-án), kérve a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának közreműködését annak valamennyi dohánytermék-kiskereskedő részére történő eljuttatásában. A dohánytermék-kiskereskedelem szervezett működésének előmozdítása, és a dohányipari szereplőkkel való együttműködés biztosítása érdekében közreadjuk a Zrt. levelét, amelyet ide kattintva érhet el.

A tájékoztató tartalmát a Zrt. alakította ki, az abban foglaltakra a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának ráhatása nincs, ezért kérjük, hogy a tájékoztatóval kapcsolatban esetlegesen felmerült kérdései kapcsán a Zrt. képviselőit szíveskedjen megkeresni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága által a tárgyban 2022. január 5-én és január 19-én közzétett tájékoztatásokban foglaltak továbbra is érvényesek.

Budapest, 2022. január 20.