11/2021. Tájékoztatás az egészségvédelmi tájékoztató előkészítő munkálatairól
11/2021. Tájékoztatás az egészségvédelmi tájékoztató előkészítő munkálatairól

Közlemény 11/2021. 

 Tisztelt Dohánytermék-Kiskereskedő Partnerünk!

Jelen közleményünkben tájékoztatjuk a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló 2012. évi CXXXIV. törvény 16/A. §-a szerinti kötelezettség teljesítéséhez kapcsolódó újabb fejleményekről. A korábban jelzettek szerint a kötelezően kihelyezendő vagy elektronikusan megjelenítendő, havi rendszerességgel változó tartalommal megjelenő egészségvédelmi tájékoztató előállítási, gyártási feladatait az ND Nonprofit Zrt. bonyolítja le, melyek előkészületi és szervezési munkálatai jelenleg is zajlanak. Ennek eredményeként a nyomdai előállítás és a kész egészségvédelmi tájékoztató plakátok kiszállítása kapcsán a beszerzési eljárások eredményes lefolytatását követően a szerződések megkötésre kerültek, a plakátok grafikai tervezése előkészítés alatt áll. Társaságunk az egészségvédelmi tájékoztatók megjelenítéséhez kapcsolódóan az előzetesen előírt kritériumokat teljesítő digitális tartalomszolgáltatási rendszereket biztosító Szolgáltatókkal együttműködési megállapodást kötött. Ezen Szolgáltatók listája elérhető az ND Nonprofit Zrt. weboldalán. A közzétett lista az újabb Szolgáltatók jelentkezése alapján a jövőben bővülhet. 

A megjelenő tájékoztatót Társaságunk az ODBE Kft. bevonásával térítésmentesen juttatja el minden dohánytermék-kiskereskedőhöz. A kiszállítás terveink szerint legkésőbb június első két hetében lezajlik.

Társaságunk elkötelezett annak érdekében, hogy a Nemzeti Dohányboltok számára a törvényi kötelezettségük teljesítését megkönnyítse. Az egészségvédelmi tájékoztató kihelyezésének módjáról a dohányboltot üzemeltető vállalkozás szabadon dönthet. Az egészségvédelmi tájékoztató megjelenéséről és a kihelyezéssel kapcsolatos tudnivalókról – a megszokott módon – elektronikus levélben tájékoztatjuk Önt az egészségvédelmi tájékoztató megjelenésével egyidőben!

Kapcsolódó korábbi tájékoztatásaink:

 

Budapest, 2021. május 20.

 

Üdvözlettel:

 

ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit

    Zártkörűen Működő Részvénytársaság