3/2020. Tájékoztatás 2020. évi lehetséges új ár megjelenési napokról és új ár érvénybelépési napokról
3/2020. Tájékoztatás 2020. évi lehetséges új ár megjelenési napokról és új ár érvénybelépési napokról

Közlemény 3/2020

Tisztelt Dohánytermék-Kiskereskedő Partnerünk!

Tájékoztatjuk, hogy 2020. év folyamán az ünnepnapok és a munkanap áthelyezések miatti „hosszú hétvégék” sok esetben érintik a készletnyilvántartó szoftverekben a dohánytermékek új árának megjelenési napját.

A ND Nonprofit Zrt. segítségül elkészített egy táblázatot, amely hónapokra lebontva tartalmazza, hogy az adott hónap mely napján jelenhet meg a készletnyilvántartó szoftverben új ár, illetve az mikor lép életbe, mikortól kell már ezen az áron értékesíteni a dohányterméket.

Készlet szoftverben az új ár megjelenésének napja:

Az árak életbe lépése előtti munkanap, amikortól az árak elérhetőek a készletnyilvántartó szoftverekben 0:00 órától, vagyis ekkortól lehetséges a polccímkék nyomtatása a rendszerekből.

Az új ár érvénybe lépés napja:

Kizárólag hétfő illetve csütörtök lehet, függetlenül attól, hogy az adott nap ünnepnapra esik-e vagy sem. A kiskereskedelmi ár ezen napon 0:00 órától lép életbe – azaz ettől az időponttól már az új áron kell értékesíteni az adott dohányterméket -,  a készletnyilvántartó szoftverek az érvénybelépés napjától már az új árat alkalmazzák értékesítéskor.

A táblázatot az ND Nonprofit Zrt. honlapjáról az alábbi link segítségével letöltheti.

http://nemzetidohany.hu/media/naptar-2020-2003250114.pdf

Üdvözlettel:

ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit

    Zártkörűen Működő Részvénytársaság