Dohánygyártmányok kiskereskedelmi eladási ára
Dohánygyártmányok kiskereskedelmi eladási ára

A dohánytermék-kiskereskedelmi tevékenységhez kapcsolódó nyilvántartás-vezetési és adatszolgáltatási kötelezettségről, valamint a dohánygyártmányok árbejelentésének és árközzétételének részletes szabályairól szóló 22/2021. (XII. 28.) SZTFH rendelet alapján ebben a menüpontban kerülnek közzétételre a dohánygyártmányok tekintetében alkalmazandó kiskereskedelmi eladási árak listái.

A jogszabályi rendelkezés alapján az árközzétételi kötelezettséggel érintett dohánytermékek kiskereskedelmi eladási ára hetente legfeljebb kétszer változhat. A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (a továbbiakban: SZTFH) által közzétett árak érvénybe lépésének napja – függetlenül attól, hogy az esetleg munkaszüneti nap – hétfő vagy csütörtök lehet. A kiskereskedelmi eladási árakat az ár érvénybe lépésének napját megelőző munkanapon 12 órától teszi közzé az SZTFH. A közzétett listák a termékregisztrátorok (dohánytermék-nagykereskedők vagy az érintett terméket Magyarországon először forgalomba hozók) által megadott adatokon alapulnak.

 

Árváltozás esetén az alábbi három különböző lista kerül közzétételre:

 

A dohánygyártmányok esetében alkalmazandó kiskereskedelmi eladási árak listája

Ebben a menüpontban a dohánygyártmányok tekintetében alkalmazandó kiskereskedelmi eladási árak teljes listája érhető el. A fájl neve tartalmazza az érvénybe lépés kezdő dátumát.

(pl: „Alkalmazandó dohánygyártmány kiskereskedelmi eladási árak 2022. január 3-tól.xlsx”)*
*A közzététel napján 12.00 órától a menüpontban elérhető az adott napon, valamint az azt követő napon alkalmazandó kiskereskedelmi eladási árak listája. A közzététel napján 24.00 órakor a korábban alkalmazott kiskereskedelmi eladási árak listája törlésre kerül.

Kiskereskedelmi eladási ár változással érintett dohánygyártmányok listája

Ebben a menüpontban az adott napon kiskereskedelmi eladási ár változással érintett dohánygyártmányok listái érhetőek el.

2017. január 1-jét követően közzétett dohánygyártmány kiskereskedelmi eladási árak listája

Az ebben a menüpontban elérhető táblázat tartalmaz minden 2017. január 1-jét követően érvényben lévő dohánygyártmányt és annak kiskereskedelmi eladási árait, függetlenül attól, hogy az adott termék és kiskereskedelmi eladási ár még érvényben van-e.*

*A táblázat „Érvényesség vége” oszlopa tartalmazza azt a dátumot, amelyen az adott kiskereskedelmi eladási ár még érvényben volt. Amennyiben az „Érvényesség vége” oszlop nincs kitöltve, akkor jelenleg az adott kiskereskedelmi eladási ár alkalmazandó.

 

A listákat a lenti Letöltések menüpontban vagy a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága központi weboldaláról töltheti le.