Tájékoztató

 

Tájékoztatás Dohánybolti Portál működéséről

Tájékoztatjuk, hogy a Nemzeti Dohányboltok számára az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság (a továbbiakban: ND Nonprofit Zrt.) 2014. 11. 12-től elindította a Dohánybolt Portál oldalát.

Az ND Nonprofit Zrt. ezzel a kezdeményezéssel egy olyan felületet kíván biztosítani a Nemzeti Dohányboltokat – az Fdvtv. 10. §-a szerinti feljogosítás alapján - üzemeltető személyek számára, amely használatával támogathatja a Nemzeti Dohányboltok adminisztratív működését, forgalom- és készlet adatokhoz kapcsolódó önellenőrzését, a dohánytörvényben meghatározott termékkörre vonatkozó hiánybejelentését online elérhető felületet biztosítva, illetve lehetővé teszi az NDN központi cikktörzsében található aktív termékeket és azok adatainak lekérdezését,

Figyelem! A Dohánybolt Portálon elérhető információk csak az ND Nonprofit Zrt.-nél regisztrációköteles termékekre vonatkoznak.

A Nemzeti Dohányboltok üzemeltetői a következő funkciókat érhetik el:

  1. Lekérdezések:

Az alkalmazott dohánybolti szoftveren keresztül az ND Nonprofit Zrt.-hez beküldött forgalmi-, valamint napi nyitókészlet adatok visszakérdezése illetve a beküldött nyitókészlet és mozgás adatok adatteljesség ellenőrzése.

Elérhető lekérdezések:

  1. Napi árbevétel lekérdezése, amely megmutatja, hogy adott napon/napokon milyen értékben lett lejelentve az ND Nonprofit Zrt. felé a dohánytermékek értékesítése.
  2. Készletforgalmi adatok lekérdezése, mely megmutatja, hogy az adott napi nyitókészlet és az adott napon generált összes készletmozgás kiadja-e a következő napi nyitókészletet.
  3. Napi nyitókészlet, amely megmutatja, hogy adott napon termékenként milyen nyitókészletek lettek lejelentve.
  1. Bejelentések:

A Nemzeti Dohányboltban esetlegesen fellelhető, de az ND Nonprofit Zrt. központi cikktörzsben meg nem található cikkekkel kapcsolatosan cikk regisztrációs kérelmet tud indítani a Gyártó/Forgalmazó felé és ezen kérelem státuszát tudja ellenőrizni.

  • Cikktörzs adatok:

Az ND Nonprofit Zrt. központi cikktörzsében található aktív termékeket és azok adatait lehet lekérdezni különböző paraméterek megadásával.

A Dohánybolt Portál használatához a Nemzeti Dohánybolt készletnyilvántartó szoftverének tanúsítványa szükséges.

Amennyiben a készletnyilvántartó szoftveréhez a megfelelő tanúsítvány számítógépére már telepítve van, a Dohánybolt Portálra ide kattintva léphet be.